06 558 908 81 info@zwerink.nl

Over Zwerink Beheer

Technische ondersteuning / Interim voorzitter

Veel Verenigingen van Eigenaren hebben moeite met het vinden van bestuursleden en of een voorzitter binnen de eigen gelederen. Op zich is dat eigenlijk wel logisch; iedereen wil graag prettig en verzorgt wonen en niet meer het gedoe van een eigen huis zoals het nadenken over en plannen van onderhoud.

Wij kunnen zowel op het bestuurlijke vlak als vanuit de techniek dan een rol vervullen. Enerzijds kunnen we als technische vraagbaak dienen voor onderhoud kwesties en helpen met het opstellen en onderhouden van een MJOP, anderzijds kan het ook zo zijn dat het bestuur juist behoefte heeft aan een onafhankelijke voorzitter, die zonder eigen belang en met verstand van zaken kan hepen met het nemen van de juiste beslissingen als het gaat om het waarde behoud of juist vermeerdering van het gezamenlijke onroerend goed.

Het is voor veel besturen erg prettig als er iemand helpt die onafhankelijk en objectief zaken beziet, initieert en kan beoordelen als het gaat om het gezamenlijke bezit.

Door onze jarenlange ervaring in de onderhoudswereld zowel op bouwkundig gebied als met meerjaren onderhoudsplannen zijn we in staat zaken op hun merites te beoordelen en helpen we VvE besturen met het voorkomen van het nemen van verkeerde beslissingen.

Kies Zwerink Beheer voor:

Beoordelen offertes onderhoudsbedrijven

Meedenken met besturen over de ins- en outs van verduurzaming en onderhoud

Opzetten en implementeren MeerJaren Onderhoudsplannen

Begeleiding, controleren en opleveren onderhoudswerken

Contact VVE bestuur– administratief beheerder

Opstellen offerte aanvragen

Opstellen onderhoudsbegrotingen

Opstellen merkonafhankelijke technische adviezen voor onderhoud

Sturende kracht bij restauraties

Kleuradviezen in en exterieur

Het opstellen van een MJOP wordt door veel partijen aangeboden, tegen allerlei verschillende tarieven. Maar wat heeft uw VvE nodig? Is zo’n plan wel gebaseerd op reële verwachtingen. Heeft de opsteller ervaring met onderhoud aan en levensduur van bouwdelen. Soms is op termijn vervangen juist voordeliger dan iedere keer maar weer schilderen bijvoorbeeld.

Wat is er haalbaar en slim als het gaat om het verbeteren van de energieprestatie van een gebouw. Welke investering moet de VvE wel of juist niet doen als het om isoleren gaat en wanneer is dat rendabel? Is comfort verbetering meegenomen in een besluit?

Beoordelen offertes / project begeleiding

Ons inzicht en ervaring kunnen de VvE ook helpen in het beoordelen van offertes van aannemers, schilders en installateurs. Voor de meesten onder ons zijn de offertes moeilijk leesbaar en is het opzetten van een vergelijking bijna ondoenlijk.

Als het bestuur een besluit moet nemen over hetgeen er is aangeboden, is het wel zo prettig dat zij ook kan uitleggen aan de leden waarom en op basis waarvan een besluit genomen is.

Is de opdracht eenmaal verstrekt, wie beoordeeld dan of er ook geleverd wordt wat er is afgesproken?

  • Technische ondersteuning bestuur
  • Onafhankelijk beoordelen / begeleiding projecten
  • Procesmanagement

Neem contact op

7 + 10 =